Europa Business Center

Data2009 – 2012
LocațieCluj Napoca, jud. Cluj
ClientPersoană juridică
Tip clădireClădire de birouri

Poveste

Investiția propusă constă într-un imobil de servicii și birouri cu regim de înălțime 2S+P+12, realizat sub forma unor volume cu înălțimi și retrageri succesive, respectînd alinierile impuse prin P.U.D.-ul care a precedat proiectul tehnic.

Funcțiunea principală a clădirii este aceea de birouri și comerț aceste funcțiuni ocupând toate nivelurile supraterane. Parterul și etajul 1 adăpostesc spații comerciale iar nivelurile 2-12 spații de birouri.

Pentru funcționarea corespunzătoare a serviciilor și dotărilor cuprinse se vor mai realiza două niveluri subterane care vor adăposti parcaje pentru 75 autoturisme, ALA, spații tehnice, etc. Parcajele subterane se vor face etajat cu ajutorul unor platforme hidraulice tip Wohr parklift 411 sau similar (etajate duble) la nivelul subsolului S2 și Wohr parklift 421 sau similar (etajate triple) la nivelul subsolului S1, înălțimea liberă a nivelulurilor permițând acest lucru.

Din punct de vedere funcțional clădirea este concepută în sistem “open space” cu spații largi, compartimentabile în urma închirierii și cu spațiile tehnice, grupuri sanitare, oficii, depozite și circulații verticale amplasate grupat, cu posibilitatea rezolvării instalațiilor pe ghene comune și verticale pe toată înălțimea clădirii.